Президентът на САЩ Джо Байдън ще обсъжда войната в Украйна с британския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обсъжда войната в Украйна с британския
Коментари Харесай

Байдън ще обсъди войната в Украйна със Сунак

Президентът на САЩ Джо Байдън ще разисква войната в Украйна с английския министър-председател Риши Сунак, когато двамата водачи се срещнат през днешния ден в границите на визитата на американския президент в Северна Ирландия. Това съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на старши шефа за Европа в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Аманда Слоут.

" Очаквам, че водачите ще имат също опция да разменят информация по отношение на последното развиване на събитията в Украйна, в това число продължаващите взаимни наши старания да подкрепим украинския народ ", сподели Слоут.

Американският президент Байдън не се чака да разисква съглашение за свободна търговия с английския министър председател Сунак при срещата, съобщи Ройтерс, като се базира на изявлението на Слоут. Агенцията отбелязва, че Англия се стреми към търговски съглашения след излизането си от Европейски Съюз, само че администрацията на президента Байдън е замразила разискването на този въпрос.

" Не чакам двамата водачи да беседват по отношение на съглашение за свободна търговия по време на това посещаване ", сподели Слоут и добави, че Байдън е отправил покана към Сунак да посети Вашингтон през юни, където те ще разискват стопански въпроси.

" Постоянно търсим способи да се ангажираме и да задълбочим съдействието с Обединеното кралство по редица стопански въпроси ", означи тя.

Съединени американски щати не престават да разискват със своите съдружници неотдавнашното хипотетично приключване на класифицирани документи, които наподобява разкриват военните благоприятни условия на някои американски сътрудници, добавя Ройтерс, базирайки се на по-нататъшното изказване на Слоут.

" Мисля, че цялата администрация се е заела с огромен брой съдружници и сътрудници, само че не мога да кажа съответно защо тъкмо президентът има намерение да приказва с министър-председателя през днешния ден ", сподели Слоут пред публицисти в отговор на въпрос дали Байдън ще засегне тази тематика на днешната си среща с английския премиер Риши Сунак.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР